Křupavé müsli recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 lžic olej
50 g strouhaný kokos
500 g ovesné vločky
50 g strouhaná čokoláda
100 g sekané ořechy
1 plechovka slazené kondenzované mléko (salko)
50 g slunečnicová semínka

Postup přípravy receptu

  1. Plech potřeme olejem, rozprostřeme na něj ovesné vločky a za občasného promíchání pražíme v troubě na 200 °C, až vločky lehce zezlátnou.

  2. Vyndáme z trouby a na plech přidáme ořechy, slunečnicová semínka, kokos a čokoládu (podle chuti např. i rozinky, sušené švestky, mandle, fíky, datle - co máme rádi), promícháme a směs zalijeme plechovkou salka.

  3. Müsli vrátíme do trouby na dalších 15 minut, občas během pečení promícháme. Slazené mléko v troubě částečně zkaramelizuje a na povrchu vloček i dalších ingrediencí se vytvoří křupavá vrstvička.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!