Krkovička se žampiony ve smetanové omáčce recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 150 g žampiony mletý bílý pepř 250 ml smetana ke šlehání mletý kmín 1 lžička bramborový škrob 4 ks vepřová krkovice 250 ml smetana na vaření
 
Postup Krkovička se žampiony ve smetanové omáčce
Postup přípravy receptu
- 
                                      
Krkovičku omyjeme, osušíme, naklepeme, nasolíme a okořeníme. Žampiony očistíme a nakrájíme na malé kousky
 Na oleji prudce opečeme maso do červena. Přidáme kousky žampionů, podlijeme a přikryté dusíme asi 10 minut. Potom necháme vodu vysmahnout
Ve smetaně na vaření rozmícháme škrob. Krkovičky vyndáme, vlijeme smetanu se škrobem, promícháme, zjemníme smetanou na šlehání a prohřejeme. Na dvě minuty ještě vrátíme krkovice do omáčky a potom již servírujeme
Krkovička se žampiony ve smetanové omáčce je nejlepší s hranolky, kroketami nebo rýží.
