Křupavé laskonky se žloutkovým krémem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

krém
250 g máslo
5 ks žloutek
150 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
těsto
5 ks bílek
300 g cukr krupice
1 lžíce polohrubá mouka
75 g mleté ořechy

Postup přípravy receptu

  1. Všechny bílky vyšleháme nad párou s cukrem. Ještě vlažnou směs promícháme s mletými ořechy a prosátou moukou.

  2. Šablonu na laskonky přiložíme na pečící papír a stěrkou nanášíme bílkovou hmotu. Zbytečnou bílkovou směs odebereme.

  3. Laskonky pečeme prvních 15 minut při 150 °C, poté teplotu snížíme na 90 °C a dopékáme dalších asi 20 minut. Upečené laskonky necháme úplně vychladnout, poté stáhneme papír a laskonky obrátíme.

  4. Krém si připravíme ze žloutků, prosátého cukru moučka a vanilkového cukru. Suroviny mícháme ve vodní lázni, dokud nezhoustnou. Do krému si můžeme přidat lžičku nastrouhané pomerančové nebo citronové kůry.

  5. Změklé máslo utřeme do pěny. Do máslové pěny zašleháme vychlazené žloutky a žloutkovým krémem naplníme cukrářský sáček se zobáčkem.

  6. Na každou první laskonku stříkneme krém a druhou prázdnou laskonkou přikryjeme. Plněné laskonky dáme před podáváním do lednice.

  7. Křupavé laskonky se žloutkovým krémem servírujeme k různým svátečním příležitostem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!