Křupavé krůtí řízečky se sladkokyselým sosem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olivový olej
400 g krůtí prsa
podle chuti
sůl
na obalení
1 ks bílek
60 g cornflakes
omáčka
1 ks šalotka
1 lžička bílý ocet
6 lžic rajčatové pyré
1 lžička třtinový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí prsa nakrájíme na proužky silné asi 2 cm. Kukuřičné lupínky rozdrtíme válečkem. Bílek lehce našleháme se solí.

  2. Krůtí proužky protáhneme v bílku a potom v kukuřičných lupíncích. Obalené tyčinky ukládáme na plech s pečícím papírem a tyčinky postříkáme olejem.

  3. Tyčinky pečeme asi 15 minut v troubě předehřáté na 200 °C.

  4. Čistou šalotku nakrájíme nadrobno. Šalotku osmažíme na oleji a přidáme cukr. Po pár vteřinách přidáme ocet, který necháme odpařit. Přidáme rajčatovou omáčku, sůl a vaříme pomalu asi 10 minut.

  5. Krůtí řízečky podáváme teplé doplněné omáčkou. Křupavé krůtí řízky obsahují v jedné porci jen 220 kalorií.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!