Křupavé hranolky z trouby recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 balíček bramborové hranolky
podle potřeby
1 lžíce olej
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Pečící plech vyložíme papírem na pečení. Rozprostřeme na něj požadované množství hranolek a necháme na stole. Teprve nyní si zapneme troubu na teplotu, jaká je uvedená na sáčku.

  2. Když se trouba rozehřeje, vložíme do ní hranolky. Po deseti minutách plech vyndáme. Zastříkneme olejem (asi 1 lžíce) a promícháme. Hranolky vrátíme zpátky do trouby a dopečeme. Asi za 10 - 15 minut jsou zlatavé a křupavé. Osolíme, promícháme a necháme si chutnat.

  3. Po prvním zapečení se totiž odpaří namražená voda a hranolky nejsou zvlhlé. Smícháním s olejem se vytvoří zlatavá krustička. Uvnitř jsou měkké a navrchu křupavé. Ušetříme olej, jsou zdravější a ani neumažeme nádobí. Papír stačí vyhodit. Nemusíme si ani kupovat drahý hrnec na smažení hranolek s použitím oleje.

  4. Křupavé hranolky z trouby podáváme jako přílohu například k různě připraveným masům nebo smaženým sýrům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!