Křupavé čokoládové keksy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.5 lžičky sůl
1 vejce
50 g moučkový cukr
150 g hladká mouka
0.5 lžičky jedlá soda
100 g měkké máslo
75 g hnědý cukr / krystalový cukr
150 g čokoláda na vaření (i mléčná)
0.5 lžičky vanilká esence nebo vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Čokoládu nalámeme na malé čtverečky a vložíme do sáčku. Pytlík dáme na destičku, a pomocí válečku čokoládu rozdrtíme.

  2. V míse mezitím rozetřeme máslo s cukrem do krémově hladké hmoty. Postupně přimícháme vejce. Vmícháme mouku, sůl, vanilku a jedlou sodu.Pak přisypeme kousky čokolády a vše dobře promícháme.

  3. Na plechu vyloženém papírem na pečení (nebo vymazaném máslem a posypaném moukou), tvoříme dvěma lžičkami malé kopečky. Nechte mezi nimi mezery.

  4. Pečeme zhruba 10-15 minut při 180° C / plyn stupeň 4. Až začnou keksy zlátnout, vyndáme je z trouby a necháme 5 minut ztuhnout a vychladnout.

  5. Doporučujeme keksy dlouho neskladovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!