Chutný mexický guláš recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 ks cibule
100 g sádlo
voda
100 g eidam
2 lžíce hladká mouka
400 g hovězí maso
100 g rajský protlak
100 g sterilovaný hrášek
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno. Eidam nastrouháme na jemném struhadle

  2. Nakrájenou cibuli usmažíme na sádle dozlatova a kostky masa orestujeme na osmažené cibuli. Osolíme, opepříme a přidáme rajčatový protlak. Zvolna osmažíme, až maso pustí vlastní šťávu. Potom podlijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou doměkka

  3. Měkké maso vyjmeme a základ dolijeme podle potřeby. Zavaříme, zahustíme hladkou moukou, provaříme a šťávu přecedíme přes cedník. Do hladce přecezené šťávy vsypeme sterilovaný nebo mražený hrášek. Necháme projít varem, dochutíme solí a pepřem

  4. Chutný mexický guláš podáváme nejlépe s dušenou rýži a na závěr posypeme strouhaným eidamem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!