Kroupové karbanátky se špenátem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
200 g olej
sůl
1 ks vejce
50 g máslo
150 g strouhanka
100 g cibule
bazalka
200 g mražený špenát
mletý černý pepř
150 g smetana na vaření
400 g ječmenné kroupy
Postup Kroupové karbanátky se špenátem recept
Postup přípravy receptu
-
Kroupy připravíme podle návodu, vaříme 2 - 3 hodiny (předem !) ve vodě. Špenát necháme rozmrazit. Kroupy necháme vychladit.
Očištěnou cibuli nakrájíme na malé kousky a osmažíme na másle.
Přidáme špenát a smíchame ho s cibulí, kroupami, smetanou, vejcem a kořením. Podle chuti směs osolíme. Po vychlazení formujeme malé karbanátky, které obalujeme ve strouhance a smažíme v oleji dozlatova.
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory, bramborová kaše nebo zeleninové saláty.