Moje plněná sekaná recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžíce olej
sůl
2 ks vejce
3 ks vejce
strouhanka
0,5 hrnečků mléko
1 ks cibule
koření na mleté maso
500 g mleté hovězí maso
3 ks sterilované okurky
2 ks tenký párek
1 lžička jedlá soda
500 g mleté vepřové maso
6 ks starší rohlík

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Do mísy si natrháme starší rohlíky na menší kousky, zalijeme trochou mléka a rukama promačkáme. Cibuli nasekáme nadrobno

  2. Mleté hovězí a vepřové maso důkladně promísíme. Přidáme nasekanou cibuli, vyklepneme dvě vejce, osolíme, okořeníme, přidáme lžičku jedlé sody, promačkané rohlíky a vše řádně prohněteme. Pokud je potřeba, zahustíme směs strouhankou

  3. Z masové směsi rozválíme plát, který poklademe vejci, párky a okurkami. Plát masové směsi zavineme a uplácáme do šišky

  4. Plněnou sekanou vložíme na olejem vytřený plech a dáme péct asi na 45 minut do trouby předehřáté na 180 °C

  5. K plněné sekané si jako přílohu uděláme bramborový salát podle své chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!