Krnovské řezy od Soni recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g vlašské ořechy
těsto
250 g cukr
1 špetka sůl
8 ks vejce
2 lžíce kakao
340 g polohrubá mouka
24 lžic horká voda
1 ks kypřící prášek do pečiva
krém
1 ks máslo
1 konzerva slazené kondenzované mléko
podle potřeby
rum
poleva
200 g čokoláda na vaření
250 g 100% tuk

Postup přípravy receptu

  1. Den předem necháme 2 hodiny vařit ve vodě zcela potopenou plechovku slazeného kondenzovaného mléka.

  2. Další den vyšleháme z bílků a špetky soli pevný sníh a uložíme ho do chladničky. Žloutky s cukrem vyšleháme do běla. Postupně zašleháváme po lžících horkou vodu a mouku s práškem do pečiva. Řádně prošleháme a zlehka vmícháme sníh z bílků.

  3. Polovinu těsta rozetřeme na pečícím papírem vyložený plech. Do druhé poloviny těsta vmícháme kakao a rozetřeme těsto na druhý plech s pečícím papírem. Oba korpusy upečeme v předehřáté troubě.

  4. Na krém vyšléháme máslo do pěny a postupně do něj zašleháme zkaramelizované kondenzované mléko a 2 lžíce rumu. Na polevu ve vodní lázni rozpustíme čokoládu na vaření a 100% tuk.

  5. Po vychladnutí korpus pokapeme nebo mašlovačkou potřeme rumem a potom potřeme většinou krému. Přiklopíme druhý plát, ten opět pokapeme rumem, rozetřeme zbylou náplň, posypeme sekanými ořechy a postříkáme nebo přelijeme polevou. Moučník vychladíme a nakrájíme na řezy.

  6. Krnovské řezy od Soni podáváme s šálkem kávy nebo čaje jako vynikající

  7. svačinu nebo pohoštění pro návštěvu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!