Krkovička na hořčici recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce olej
2 lžíce francouzská hořčice
6 lžic kysaná smetana
750 g vepřová krkovička
podle chuti
sůl
2 lžíce brandy
mletý pepř
podle potřeby
vývar

Postup přípravy receptu

  1. Krkovičku nakrájíme na plátky, trochu osolíme a opepříme, pokapeme olejem, potřeme pikantní hořčicí a necháme asi na 30 minut odpočinout.

  2. Poté plátky krkovičky na malém množství oleje opečeme z obou stran a přikryté dusíme doměkka. Podléváme malým množstvím vývaru nebo horkou vodou. Měkké plátky odložíme. Do výpeku přidáme zbývající hořčici s polovinou smetany, krátce povaříme, pak přidáme brandy a zbytek smetany.

  3. Vařící omáčkou přelijeme plátky masa a můžeme podávat. Přílohou mohou být hranolky nebo pečené brambory.

  4. Když vynecháme brandy, použijeme všechnu smetanu s hořčicí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!