Krkovička na hořčici recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce olej 2 lžíce francouzská hořčice 6 lžic kysaná smetana 750 g vepřová krkovička podle chuti sůl 2 lžíce brandy mletý pepř podle potřeby vývar
Postup Krkovička na hořčici recept
Postup přípravy receptu
-
Krkovičku nakrájíme na plátky, trochu osolíme a opepříme, pokapeme olejem, potřeme pikantní hořčicí a necháme asi na 30 minut odpočinout.
Poté plátky krkovičky na malém množství oleje opečeme z obou stran a přikryté dusíme doměkka. Podléváme malým množstvím vývaru nebo horkou vodou. Měkké plátky odložíme. Do výpeku přidáme zbývající hořčici s polovinou smetany, krátce povaříme, pak přidáme brandy a zbytek smetany.
Vařící omáčkou přelijeme plátky masa a můžeme podávat. Přílohou mohou být hranolky nebo pečené brambory.
Když vynecháme brandy, použijeme všechnu smetanu s hořčicí.