Krkovička na bramborách recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 palička česnek
600 g brambory
1 dl voda
3 ks velká cibule
1 dl olej nebo sádlo
4 ks vepřová krkovice
podle chuti
sůl
kmín
tymián
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na sporáku v si pekáčku rozpálíme olej nebo sádlo, prudce osmažíme plátky krkovice (jen aby se zatáhly). Maso dáme stranou a uchováme na teple.

  2. Na stejném tuku smažíme asi 2 minuty na plátky nakrájenou cibuli a propasírovaný česnek. Přidáme brambory nakrájené na kolečka, osolíme a okmínujeme a chvilku smažíme. Krkovici osolíme, opepříme a posypeme každý plátek špetkou tymiánu.

  3. Maso poklademe na brambory, podlijeme vodou a dáme péct do trouby rozpálené na 190 °C. Krkovičku na bramborách pečeme zhruba 45 minut.

  4. Krkovičku na bramborách podáváme s libovolnou zeleninovou přílohou, salátem apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!