Krkovička inspirovaná Archonti recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 ks rajčata
8 ks brambory
2 ks cibule
1 hrnek voda na podlití
1 kg vepřová krkovice
40 dkg fazolové lusky
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Omytou krkovici nakrájíme na asi 1 cm silné plátky, osolíme, opepříme a naskládáme do pekáče. Podlijeme hrnkem vody a přikryté dáme péct na 40 minut. Stejným způsobem můžeme připravit i hovězí zadní.

  2. Mezitím si nachystáme zeleninu. Očištěné fazolové lusky nakrájíme na 2 cm špalíčky. Masitá rajčata rozpůlíme a nastrouháme. Slupky můžeme využít do vývaru nebo je vyhodíme. Rajčata můžeme nahradit plechovkou krájených rajčat, ale v tom případě přidáme lžíci rajského protlaku. Cibule rozčtvrtíme a nakrájíme na nudličky. Oškrábané brambory nakrájíme na osminky.

  3. Všechnu zeleninu přidáme k masu, osolíme a přikryté dusíme v troubě dalších 40 minut. Žádné jiné koření se nepoužívá, tato kombinace zeleniny a masa si zcela vystačí. Potom odkryjeme, zeleninu trochu promícháme, maso dáme nahoru a dopékáme asi 15 minut.

  4. Krkovičku inspirovanou Archonti podáváme nejlépe s bílým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!