Krkovička inspirovaná Archonti recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 8 ks rajčata 8 ks brambory 2 ks cibule 1 hrnek voda na podlití 1 kg vepřová krkovice 40 dkg fazolové lusky podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Krkovička inspirovaná Archonti recept
Postup přípravy receptu
-
Omytou krkovici nakrájíme na asi 1 cm silné plátky, osolíme, opepříme a naskládáme do pekáče. Podlijeme hrnkem vody a přikryté dáme péct na 40 minut. Stejným způsobem můžeme připravit i hovězí zadní.
Mezitím si nachystáme zeleninu. Očištěné fazolové lusky nakrájíme na 2 cm špalíčky. Masitá rajčata rozpůlíme a nastrouháme. Slupky můžeme využít do vývaru nebo je vyhodíme. Rajčata můžeme nahradit plechovkou krájených rajčat, ale v tom případě přidáme lžíci rajského protlaku. Cibule rozčtvrtíme a nakrájíme na nudličky. Oškrábané brambory nakrájíme na osminky.
Všechnu zeleninu přidáme k masu, osolíme a přikryté dusíme v troubě dalších 40 minut. Žádné jiné koření se nepoužívá, tato kombinace zeleniny a masa si zcela vystačí. Potom odkryjeme, zeleninu trochu promícháme, maso dáme nahoru a dopékáme asi 15 minut.
Krkovičku inspirovanou Archonti podáváme nejlépe s bílým chlebem.