Domácí žampionová pizza s těstem z domácí pekárny recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

20 g olej
1 lžička sůl
2 lžíce máslo
130 g voda
1 lžíce bazalka
1 lžíce oregano
1/2 lžičky cukr moučka
2 lžíce olivový olej
250 g hladká mouka
150 g anglická slanina
5 lístků čerstvá bazalka
2 lžíce rajský protlak
200 g čerstvé žampiony
1 lžička sušené droždí

Postup přípravy receptu

  1. Do pekárny nalijeme vodu, olej, přidáme sůl a vsypeme mouku, do které uděláme důlek, nasypeme droždí a zaprášíme ho cukrem. Pekárnu zapneme na program těsto a necháme zpracovat a vykynout

  2. Mezitím oloupeme žampiony a nakrájíme na silnější plátky

  3. V pánvi rozehřejeme máslo, žampiony na něm osmahneme, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Když jsou měkké, vyjmeme je na talíř a necháme oschnout

  4. Z vykynutého těsta vyválíme tenkou placku, kterou dáme na plech vyložený pečícím papírem. Lehce ji potřeme olivovým olejem a rajským protlakem. Rovnoměrně posypeme oreganem a bazalkou

  5. Na takto připravený základ rovnoměrně rozložíme plátky anglické slaniny a nakonec poklademe vychladlými žampiony

  6. Troubu předehřejeme na 170° C. Plech s pizzou vložíme do vyhřáté trouby na 15 minut. Poté jej vyjmeme, pizzu posypeme strouhaným sýrem a dáme ještě na 10 minut zapéct

  7. Před podáváním žampionovou pizzu s těstem z domácí pekárny posypeme čerstvou nasekanou bazalkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!