Krevetové ragú recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 lžíce máslo
200 ml smetana
1 lžíce kopr
100 g pórek
150 g žampiony
100 ml bílé víno
mletý černý pepř
200 g loupané krevety

Postup přípravy receptu

  1. Předvařené krevety podle potřeby očistíme, vypereme a necháme okapat. Očištěné žampiony nakrájíme na větší kousky. Pórek omyjeme a nakrájíme na kolečka. Čerstvý kopr nasekáme. Můžeme ho však nahradit petrželkou nebo pažitkou

  2. Na rozpuštěném másle zvolna restujeme asi 4 minuty žampiony a krevety. Osolíme, opepříme a vmícháme pórek. Jakmile zavadne, směs podlijeme vínem, které necháme odpařit. Přilijeme smetanu a zvolna vaříme do zhoustnutí. Nakonec ragú ochutíme čerstvě nasekaným koprem

  3. Krevetové ragú můžeme podávat v malých miskách s toastem jako předkrm nebo s těstovinami jako hlavní chod. Výborně se k němu hodí několik plátků na olivovém oleji opečené cukety.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!