Krevetové ragú recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 2 lžíce máslo 200 ml smetana 1 lžíce kopr 100 g pórek 150 g žampiony 100 ml bílé víno mletý černý pepř 200 g loupané krevety
Postup Krevetové ragú
Postup přípravy receptu
-
Předvařené krevety podle potřeby očistíme, vypereme a necháme okapat. Očištěné žampiony nakrájíme na větší kousky. Pórek omyjeme a nakrájíme na kolečka. Čerstvý kopr nasekáme. Můžeme ho však nahradit petrželkou nebo pažitkou
Na rozpuštěném másle zvolna restujeme asi 4 minuty žampiony a krevety. Osolíme, opepříme a vmícháme pórek. Jakmile zavadne, směs podlijeme vínem, které necháme odpařit. Přilijeme smetanu a zvolna vaříme do zhoustnutí. Nakonec ragú ochutíme čerstvě nasekaným koprem
Krevetové ragú můžeme podávat v malých miskách s toastem jako předkrm nebo s těstovinami jako hlavní chod. Výborně se k němu hodí několik plátků na olivovém oleji opečené cukety.