Krevetové špízy v marinádě na gril recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 špetka sůl
3 ks paprika
4 ks cibule
2 snítky tymián
1 lžička zázvor
500 g krevety
1/2 lžičky chilli
4 lístky meduňka
1 špetka pepř
4 lžíce olivový olej
3 lžíce citronová šťáva
2 lžíce vinný ocet

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si očištěné a omyté krevety zbavené tvrdých slupek, můžeme je koupit již takto kuchyňsky upravené. Dále několik cibulí nakrájených na větší kostky a stejně pokrájenou papriku

  2. Na krevety připravíme marinádu z olivového oleje, koření a bylinek, nezapomeneme na česnek a citron. Krevety marinujeme potopené v marinádě po dobu cca půl hodiny

  3. Poté krevety napichujeme na špejle střídavě s cibulí a paprikou, grilujeme na středně vysokém žáru po dobu asi 2 - 3 minut z každé strany

  4. Krevetové špízy v marinádě na gril podáváme s pečivem a salátem, ale klidně i s opečenými bramborami a pikantním dipem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!