Pošírovaná treska s bramborovým pyré recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
200 g brambory
50 ml mléko
1 lžíce strouhaný parmazán
bílý pepř
50 ml smetana ke šlehání
150 g filé z mořské tresky
250 ml olivový olej Monini Clasico extra virgin

Postup přípravy receptu

  1. 1. Oloupané brambory uvaříme doměkka. Mezitím ohřejeme mléko se smetanou, přilijeme k uvařeným bramborám a společně vyšleháme dohladka. Na závěr přidáme 5 lžic olivového oleje, sůl, parmazán a znovu promícháme. Odložíme stranou

  2. 2. Do teflonové pánve nebo rendlíku položíme čtverec pečicího papíru, nalijeme na něj olivový olej a rozehřejeme asi na 85°C, ne více. Při vyšší teplotě by se ryba nepošírovala, ale zprudka pekla, což není žádoucí

  3. 3. Do oleje vložíme tresku, aby byla ponořená a pošírujeme (vaříme) jen z jedné strany asi 6 až 7 minut. Když je treska hotová, vyjmeme ji, osolíme a opepříme

  4. 4. Pošírovanou tresku podáváme s bramborovým pyré a opečenou jarní cibulkou

  5. Partnerem receptu je Monini


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!