Ostrá krevetová polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

cukr
4 stroužky česnek
olej
sůl
300 - 400 ml vývar
1 - 2 ks hřebíček
3 - 4 ks chilli paprička
1 hrst čerstvý koriandr
6 kuliček barevný pepř
1 lžička ústřicová omáčka
800 g masitá rajčata
2 ks malá šalotka
3 kuličky celý koriandr
350 g čerstvé krevety

Postup přípravy receptu

  1. Omytá rajčata nakrájíme na kostky. Krevety očistíme, vyloupeme, ale asi 100 g krevet ponecháme i s krunýřky. Chilli papričky očistíme a nakrájíme najemno. Šalotku a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na pánvičce nasucho opražíme celý pepř, koriandr a hřebíček

  2. V mixeru rozmělníme na kaši nakrájená rajčata spolu s nevyloupanými krevetami a opraženým kořením. V hrnci necháme na oleji zpěnit šalotku, česnek a chilli papričky. K tomuto základu vmícháme cukr, který necháme zkramelizovat. Pak přidáme rozmixovanou rajčatovou směs, vše podlijeme vývarem a zvolna vaříme asi 25 - 30 minut. Poté krevetovou polévku přecedíme, prolisujeme přes síto a opět přivedeme k varu. Polévku ochutíme ústřicovou omáčkou a podle potřeby přisolíme, přisladíme. Nakonec do polévky vložíme vyloupané krevety, krátce povaříme a vmícháme čerstvý nasekaný koriandr

  3. Ostrou krevetovou polévku podáváme teplou s pečivem nebo opečeným toastovým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!