Křenová tvarohová pomazánka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 snítka pažitka
2 ks jarní cibulka
1 lžíce čerstvý křen
300 g měkký tučný tvaroh
podle chuti
cukr
sůl
podle potřeby
2-3 lžičky olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvý křen očistíme a nastrouháme na jemném struhadle. Cibulku očistíme, pokrájíme nadrobno a pažitku nasekáme.

  2. V pánvičce rozpálíme trochu olivového oleje a osmahneme na něm cibulku, když zezlátne, přidáme k ní křen a několikrát vše promícháme. Křen necháme v pánvi opravdu velmi krátce, stačí půl minuty. Krásně se rozvoní a ztratí na palčivosti.

  3. Tvaroh rozmícháme s nasekanou pažitkou, přidáme vychladlou směs křenu a cibulky, promícháme a osolíme. Podle chuti i přisladíme.

  4. Křenovou tvarohovou pomazánku podáváme s celozrnným pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!