Křenová tvarohová pomazánka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 snítka pažitka 2 ks jarní cibulka 1 lžíce čerstvý křen 300 g měkký tučný tvaroh podle chuti cukr sůl podle potřeby 2-3 lžičky olivový olej
Postup Křenová tvarohová pomazánka recept
Postup přípravy receptu
-
Čerstvý křen očistíme a nastrouháme na jemném struhadle. Cibulku očistíme, pokrájíme nadrobno a pažitku nasekáme.
V pánvičce rozpálíme trochu olivového oleje a osmahneme na něm cibulku, když zezlátne, přidáme k ní křen a několikrát vše promícháme. Křen necháme v pánvi opravdu velmi krátce, stačí půl minuty. Krásně se rozvoní a ztratí na palčivosti.
Tvaroh rozmícháme s nasekanou pažitkou, přidáme vychladlou směs křenu a cibulky, promícháme a osolíme. Podle chuti i přisladíme.
Křenovou tvarohovou pomazánku podáváme s celozrnným pečivem.