Pálihubka recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 palička česnek
sůl
3 ks cibule
1750 ml voda
500 g cuketa
2 lžičky vegeta
2 ks masox
4 kuličky nové koření
4 lžíce hladká mouka
1 lžička kari koření
1 lžička sójová omáčka
olej na smažení
250 g vepřová plec
horká voda
3 lžičky gulášové koření
5 lžic ostrý kečup
3 lžičky mletá sladká paprika
4 ks drůbeží párky
1 lžička mletá pálivá paprika
1 balíček sójové kostky

Postup přípravy receptu

  1. Sójové maso přelijeme horkou vodou, přidáme masox, koření, sójovou omáčku a přivedeme k varu. Odstavíme a necháme vychladnout. Maso scedíme a vymačkáme přebytečnou vodu

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a utřeme se solí. Maso nakrájíme na kostky, párky na kolečka. Cuketu oloupeme, vydlabeme semínka a nakrájíme na kostičky. Pokud je mladá, tak slupku necháme

  3. Na oleji zpěníme cibuli a smažíme dozlatova. Přidáme vepřové a okapané sójové maso, utřený česnek, posypeme kořením, pokapeme kečupem, podlijeme vodou a dusíme do poloměkka. Stále podléváme, aby se směs nepřipálila. Potom přidáme párky na kolečka a nakrájenou cuketu a dusíme doměkka. Podle chuti můžeme ještě přidat pálivou papriku nebo kečup a dosolit. Pálihubku zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě, necháme přejít varem a odstavíme

  4. Hotovou pálihubku podáváme s vařenými těstovinami nebo knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy