Krémový nákyp s pórkem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
30 g máslo
750 g brambory
500 ml mléko
1 ks cibule
2 ks pórek
100 g gouda
30 g hladká mouka
mletý bílý pepř
tuk na vymazání
400 g uzené maso
2 lžíce kremžská hořčice
na ozdobu
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory ve slupce omyjeme, vložíme do horké vody a asi čtvrt hodiny vaříme. Pórek očistíme, opláchneme a nakrájíme na větší špalíky. Uzené maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky.

  2. Brambory slijeme a necháme vychladnout. Poté je sloupneme a úhledně pokrájíme. Spolu s masem a pórkem jimi rovnoměrně naplníme vymaštěnou zapékací formu. Sýr nastrouháme.

  3. Oloupanou cibuli jemně posekáme a na rozpáleném tuku necháme zesklovatět. Zaprášíme hladkou moukou, osmahneme a za stálého míchání přilijeme mléko. Bešamelovou omáčku přivedeme k varu, vmícháme hořčici, pikantně opepříme a osolíme.

  4. Nákyp přelijeme krémovou omáčkou a povrch posypeme strouhaným sýrem. Zapékáme v předehřáté troubě na 200°C přibližně 20 minut.

  5. Krémový nákyp s pórkem podáváme horký a ozdobíme čerstvou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!