Piškotová roláda s mandlovým krémem recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

175 g máslo
1 lžíce rum
rum
2 ks žloutek
2 - 3 lžíce smetana
rozinky
6 lžic cukr krupice
10 dkg cukr moučka
tuk na vymazání
mleté mandle
5 dkg mleté mandle
250 g cukrářské piškoty
2 lžíce sunarka s lesním ovocem
malinová kompotová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Formu srnčí hřbet nejdříve vymažeme máslem nebo jiným tukem. Piškoty rozložíme třeba na alobal a pokapeme šťávou z kompotu

  2. Krém vyšleháme z povoleného másla, moučkového cukru, mletých mandlí, žloutků, rumu a sunarky

  3. Krupicový cukr zahřejeme na pánvi, dokud se nerozpustí a nezkaramelizuje. Pak rozředíme smetanou a necháme provařit a mírně vychladnout

  4. Na dno a strany formy vyložíme cukrářské piškoty a naneseme asi polovinu mandlového krému, zasypeme rozinkami, které jsme předem naložili do rumu. Dáme zbytek krému a celý srnčí hřbet pokryjeme jakoby do zakulacené stříšky piškoty. Horní piškoty potřeme smetanovým karamelem a zasypeme mletými mandlemi

  5. Piškotovou roládu s mandlovým krémem necháme před krájením a podáváním několik hodit v lednici, aby dobře zatuhla.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!