Pórková polévka s rajčaty recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

olej
sůl
1 ks cibule
2 lžičky kmín
1 l voda
2 ks rajče
1 ks pórek
1 ks mrkev
koření
mletý pepř
1 hrst bezvaječné těstoviny
1 ks veganský párek

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme a omyjeme pod tekoucí vodou. Větší mrkev a cibuli nakrájíme na kostičky, velký pórek (bílou část) nakrájíme na kolečka a zelenou část na proužky. Rajče nakrájíme na půlměsíčky. Veganský párek nakrájíme na proužky

  2. V hrnci na trošce oleje zpěníme cibuli zároveň s mrkví, veganskou uzeninou a kmínem. Po 2 minutách přidáme pórek, chvilku restujeme, přidáme koření, nakrájená rajčata a zalijeme právě vroucí vodou. Polévku vaříme na mírném ohni 5 minut, pak přidáme bezvaječné těstoviny a vaříme dalších 8 minut. Pórkovou polévku s rajčaty dochutíme podle své chuti solí nebo trochou pepře a podáváme

  3. Poznámka: Měla jsem doma malá rajčata, takže jsem do polévky dala dvě. Pokud máte rajčata velká, stačí jeden kus. Pokud byste chtěli polévku mixovat, stačí uvařit těstoviny zvlášť a párek opéci na pánvičce. Oboje pak jen stačí vložit do rozmixované pórkové polévky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!