Krémové rizoto s hříbky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

150 g máslo
100 g parmazán
100 g hříbky
2 dl bílé víno
1 hrst petrželová nať
2 ks jarní cibulka
4 lžíce rostlinný olej
320 g rýže Carnaroli
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na velmi drobno. Parmazán nastrouháme na jemném struhadle. Hříbky očistíme a také nakrájíme na drobné kousky.

  2. V hrnci rozpustíme máslo společně s olejem a cibulku necháme zpěnit. Přisypeme neopranou rýži Carnaroli, promícháme a podlijeme vodou nebo vývarem. Přidáme houby, víno, promícháme a vaříme, dokud nebude rýže měkká. Podle potřeby přiléváme vývar a mícháme. Hlavní je, aby bylo rizoto neustále krémové, nesmí být suché. Nakonec ještě zjemníme kouskem másla, vmícháme parmazán, osolíme a promícháme s nasekanou petrželkou.

  3. Krémové rizoto s hříbky rozdělíme na nahřáté talíře a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!