Krémové rizoto s hříbky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 150 g máslo 100 g parmazán 100 g hříbky 2 dl bílé víno 1 hrst petrželová nať 2 ks jarní cibulka 4 lžíce rostlinný olej 320 g rýže Carnaroli podle chuti sůl
Postup Krémové rizoto s hříbky recept
Postup přípravy receptu
-
Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na velmi drobno. Parmazán nastrouháme na jemném struhadle. Hříbky očistíme a také nakrájíme na drobné kousky.
V hrnci rozpustíme máslo společně s olejem a cibulku necháme zpěnit. Přisypeme neopranou rýži Carnaroli, promícháme a podlijeme vodou nebo vývarem. Přidáme houby, víno, promícháme a vaříme, dokud nebude rýže měkká. Podle potřeby přiléváme vývar a mícháme. Hlavní je, aby bylo rizoto neustále krémové, nesmí být suché. Nakonec ještě zjemníme kouskem másla, vmícháme parmazán, osolíme a promícháme s nasekanou petrželkou.
Krémové rizoto s hříbky rozdělíme na nahřáté talíře a ihned podáváme.