Krémové labutě recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
4 ks vejce
0.3 l voda
140 g hladká mouka
90 g Hera
na ozdobu
1 lžíce cukr moučka
podle potřeby
tuk na vymazání
náplň
1 kelímek smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Do vroucí vody vsypeme mouku a za stálého míchání necháme propařit. Přidáme vejce a umícháme. Pomocí cukrářského sáčku stříkáme na plech vyložený pečícím papírem oválky.

  2. Oválky pečeme asi 15 minut.

  3. Mezitím si ušleháme smetanu.

  4. Po vychladnutí na spodní díl nastříkáme šlehačku, druhý díl rozkrojíme na křidélka a dopředu opatrně vpíchneme labutí hlavičku. Posypeme cukrem na ozdobu.

  5. Krémové labutě jsou moc pěkným zákuskem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!