Krémová zelňačka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olej
200 g brambory
3 ks cibule
2 ks bobkový list
5 kuliček nové koření
4 lžíce hladká mouka
250 ml sladká smetana
2 ks pikantní klobása
2 lžičky mletá sladká paprika
250 g kysané zelí
10 kuliček celý černý pepř
podle chuti
cukr
sůl
ocet

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kousky a dáme uvařit zvlášť. Cibuli a zelí nakrájíme nadrobno. Klobásu nakrájíme na měsíčky.

  2. Mezitím si na rozpáleném tuku osmahneme cibuli dorůžova, přidáme pokrájenou klobásu, koření (nové koření, celý černý pepř, bobkový list) a zasypeme mletou sladkou paprikou. Když se všechny ingredience spojí, zalijeme vývarem (popřípadě vodou), přidáme nadrobno pokrájené zelí, osolíme a dusíme pod pokličkou, dokud zelí nezměkne.

  3. Když je zelí měkké, rozmícháme pomocí metličky v misce mouku se smetanou a za stálého míchání přiléváme do polévky, tímto zelňačku zahustíme. Nakonec do hotové polévky přihodíme uvařené brambory. Podle potřeby můžeme polévku zředit vývarem (záleží na její hustotě) či dochutit octem a cukrem.

  4. Krémovou zelňačku podáváme podle chuti samotnou, s pečivem či chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!