Krémová zelná polévka z hlávkového zelí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4-5 ks brambory
1 ks cibule
10 dkg uzenina
3 lístky bobkový list
3 kuličky nové koření
3 kuličky celý pepř
0 hlávek bílé hlávkové zelí
podle potřeby
olej
voda
podle chuti
sůl
kmín
mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Zelí nakrájíme na proužky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky. Uzeninu nakrájíme na kousky.

  2. Pokrájenou cibuli necháme na oleji v hrnci zesklovatět, zasypeme sladkou paprikou, kterou necháme jen lehce osmahnout. Do hrnce potom přidáme nakrájené zelí, brambory a uzeninu. Vše zalijeme přiměřeným množstvím vody, osolíme a vložíme sáček s kořením. Povaříme doměkka. Sáček s kořením potom vyndáme z polévky. Po změknutí dáme stranou trochu zeleniny a uzeniny, zbytek důkladně rozmixujeme a odložené zase vrátíme.

  3. Krémovou zelnou polévku z hlávkového zelí ihned podáváme na stůl, podle chuti samotnou nebo s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!