Krémová zelná polévka z hlávkového zelí recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4-5 ks brambory 1 ks cibule 10 dkg uzenina 3 lístky bobkový list 3 kuličky nové koření 3 kuličky celý pepř 0 hlávek bílé hlávkové zelí podle potřeby olej voda podle chuti sůl kmín mletá sladká paprika
Postup Krémová zelná polévka z hlávkového zelí recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Zelí nakrájíme na proužky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky. Uzeninu nakrájíme na kousky.
Pokrájenou cibuli necháme na oleji v hrnci zesklovatět, zasypeme sladkou paprikou, kterou necháme jen lehce osmahnout. Do hrnce potom přidáme nakrájené zelí, brambory a uzeninu. Vše zalijeme přiměřeným množstvím vody, osolíme a vložíme sáček s kořením. Povaříme doměkka. Sáček s kořením potom vyndáme z polévky. Po změknutí dáme stranou trochu zeleniny a uzeniny, zbytek důkladně rozmixujeme a odložené zase vrátíme.
Krémovou zelnou polévku z hlávkového zelí ihned podáváme na stůl, podle chuti samotnou nebo s pečivem.