Fresh bramborový salát s brokolicí recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

sůl
1 lžička ocet
2 ks cibule
10 dkg celer
2 lžíce majonéza
10 dkg pórek
1 lžíce kečup
15 dkg mrkev
8 - 10 ks brokolice
2 ks kyselá okurka
10 dkg salátová okurka
mletý černý pepř
máslo na vymazání
4 ks brambory vařené ve slupce

Postup přípravy receptu

  1. Brambory začneme vařit v celku jako první v lehce osolené vodě. Jakmile z půlky změknou, přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu. Zhruba po 7 minutách přidáme brokolicové růžičky a vaříme dalších asi 5 minut. Poté vše vyndáme na sítko a necháme okapat a zchladnout na pokojovou teplotu

  2. Mezitím si nadrobno nakrájíme pórek a cibuli. Vymažeme pánev a jakmile máme brokolici a spol. vychladlou, nakrájíme brambory na kostičky. Ty pak spolu s kořenovou zeleninou a brokolicí nandáme na rozehřátou pánev. Po asi 5 minutách restování přidáme cibuli a pórek a vše na dalších 10 minut přikryjeme poklicí. Teplotu stáhneme na polovinu

  3. Jakmile máme vše podušené, důkladně osolíme a opepříme a přendáme do skleněné nádoby, ve které vše necháme postupně zchladit na pokojovou teplotu a následně přikryté uložíme do chladu alespoň na půl hodiny. Na konci vše promícháme s majonézou a kečupem (není podmínkou)

  4. Fresh bramborový salát s brokolicí můžeme ihned konzumovat, ale doporučuji nechat uležet nejlépe přes noc. Bude pak mnohem mňamóznější.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!