Krémová zeleninová polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
sůl
100 g brambory
50 g celer
1 l voda
50 g pórek
50 g mrkev
50 g kapusta
50 g brokolice
50 g květák
1 kostka zeleninový vývar
2 lžíce zakysaná smetana light
na ozdobu
pažitka
Postup Krémová zeleninová polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Všechnu zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme nadrobno.
Do vody vložíme připravené kousky zeleninu, zeleninový bujon a zeleninu uvaříme doměkka. Měkkou zeleninu rozmixujeme. Krémovou zeleninovou polévku zjemníme smetanou a podle chuti osolíme.
Hotovou krémovou zeleninovou polévku podáváme horkou, zdobíme ji pažitkou, případně ji můžeme doplnit krutonky z pečiva.