Krémová zeleninová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
100 g brambory
50 g celer
1 l voda
50 g pórek
50 g mrkev
50 g kapusta
50 g brokolice
50 g květák
1 kostka zeleninový vývar
2 lžíce zakysaná smetana light
na ozdobu
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Všechnu zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme nadrobno.

  2. Do vody vložíme připravené kousky zeleninu, zeleninový bujon a zeleninu uvaříme doměkka. Měkkou zeleninu rozmixujeme. Krémovou zeleninovou polévku zjemníme smetanou a podle chuti osolíme.

  3. Hotovou krémovou zeleninovou polévku podáváme horkou, zdobíme ji pažitkou, případně ji můžeme doplnit krutonky z pečiva.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!