Langoše recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

4 lžíce olej
1 lžička sůl
2 ks vejce
kečup
1,5 dkg droždí
1 lžička soda
1 kg hladká mouka
olej na smažení
strouhaný sýr
7,5 dl mléka
1 kelímek velký bílý jogurt

Postup přípravy receptu

  1. Mouku smícháme se solí a sodou a prosejeme ji do mísy. Kvasnice rozmícháme v troše mléka, ale nezaděláváme kvásek. Do mísy rozklepneme vejce, přidáme olej, jogurt, mléko a kvasnice. Vše zpracujeme v hladké těsto

  2. Větší kastrol vymažeme olejem, těsto do něj vložíme, hrnec přikryjeme poklicí a dáme do lednice na tři hodiny vykynout

  3. Z vykynutého těsta tvoříme na pomoučněném prkénku placičky, které v ruce vytahujeme do stran. Smažíme je v oleji dozlatova.

  4. Horké langoše potřeme česnekem, posypeme sýrem a zakapneme kečupem. Dětem je můžeme namazat marmeládou nebo podávat s ovocem a šlehačkou

  5. Těsto by mělo vydržet v lednici asi týden.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!