Krémová žampionová polévka recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
-
sůl
2 lžíce máslo
2 ks brambory
1 řapík celer
400 g žampiony
1 ks bobkový list
1 l zeleninový vývar
200 ml sladká smetana
drcený kmín
4 kuličky celý černý pepř
Postup Krémová žampionová polévka
Postup přípravy receptu
-
Řapík celeru oloupeme. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Oloupané brambory nakrájíme na kostky
Na másle opečeme plátky žampionů, osolíme, přidáme brambory, jeden celý řapík celeru, kuličky pepře, drcený kmín a bobkový list. Vše zalijeme vývarem a uvaříme doměkka. Potom celer, bobkový list a několik plátků žampionů vyjmeme. Řapík celeru nakrájíme na kousky a podle obliby použijeme na zdobení polévky. Měkké žampiony a brambory rozmixujeme v hladký krém, zjemníme smetanou, prohřejeme, ale nevaříme
Horkou žampionovou polévku rozdělíme na porce, ozdobíme nakrájeným vařeným celerem a kousky žampionů. Krémovou žampionovou polévku ihned podáváme.