Krémová žampionová polévka recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl 2 lžíce máslo 2 ks brambory 1 řapík celer 400 g žampiony 1 ks bobkový list 1 l zeleninový vývar 200 ml sladká smetana drcený kmín 4 kuličky celý černý pepř
Postup Krémová žampionová polévka
Postup přípravy receptu
-
Řapík celeru oloupeme. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Oloupané brambory nakrájíme na kostky
Na másle opečeme plátky žampionů, osolíme, přidáme brambory, jeden celý řapík celeru, kuličky pepře, drcený kmín a bobkový list. Vše zalijeme vývarem a uvaříme doměkka. Potom celer, bobkový list a několik plátků žampionů vyjmeme. Řapík celeru nakrájíme na kousky a podle obliby použijeme na zdobení polévky. Měkké žampiony a brambory rozmixujeme v hladký krém, zjemníme smetanou, prohřejeme, ale nevaříme
Horkou žampionovou polévku rozdělíme na porce, ozdobíme nakrájeným vařeným celerem a kousky žampionů. Krémovou žampionovou polévku ihned podáváme.