Krémová žampionová polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
2 lžíce máslo
2 ks brambory
1 řapík celer
400 g žampiony
1 ks bobkový list
1 l zeleninový vývar
200 ml sladká smetana
drcený kmín
4 kuličky celý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Řapík celeru oloupeme. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Oloupané brambory nakrájíme na kostky

  2. Na másle opečeme plátky žampionů, osolíme, přidáme brambory, jeden celý řapík celeru, kuličky pepře, drcený kmín a bobkový list. Vše zalijeme vývarem a uvaříme doměkka. Potom celer, bobkový list a několik plátků žampionů vyjmeme. Řapík celeru nakrájíme na kousky a podle obliby použijeme na zdobení polévky. Měkké žampiony a brambory rozmixujeme v hladký krém, zjemníme smetanou, prohřejeme, ale nevaříme

  3. Horkou žampionovou polévku rozdělíme na porce, ozdobíme nakrájeným vařeným celerem a kousky žampionů. Krémovou žampionovou polévku ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!