Krémová vaječná pomazánka recept

Apetit Recepty pomazánky

Suroviny na recept

sůl
1 špetka šafrán
3 lžíce zakysaná smetana
8 ks vejce natvrdo
mletý černý pepř
1 kelímek pomazánkové máslo bez příchuti

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo. Zchladíme, oloupeme a oddělíme žloutky od bílků. Bílky nasekáme na malé kousky

  2. Žloutky dáme misky a vidličkou rozmačkáme. Přidáme celé pomazánkové máslo a zakysanou smetanu. Podle chuti osolíme, opepříme a přidáme šafrán. Nakonec vmícháme bílky

  3. Krémovou vaječnou pomazánku necháme vychladit a potom mažeme na bílé i tmavé pečivo. Klidně i na jednohubky či obložené chlebíčky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!