Smetanovo-čokoládový pohár recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

1 balíček vanilkový cukr
80 g hořká čokoláda
1 kelímek smetana ke šlehání
60 g měkký tvaroh
1 balíček ztužovač šlehačky

Postup přípravy receptu

  1. Čokoládu nalámeme na menší kousky a necháme rozpustit ve vodní lázni. Necháme si 4 kousky čokolády na ozdobu. Během toho, co se nám čokoláda rozpouští, ušleháme šlehačku se ztužovačem. Poté přidáme tvaroh a vanilkový cukr, opět šleháme

  2. Čokoládu necháme asi 3 minuty zchladnout, nemusí být úplně studená, stačí vlažná. Ušlehanou šlehačku rozdělíme do dvou nádob na stejné díly. Do jedné z nádob vlijeme čokoládu a promícháme. Připravíme 2 sklenky na sekt a naplníme je pomocí cukrářských rukávů. Nejprve do sklenky dáme čokoládovou, potom smetanovou pěnu a nakonec ozdobíme kousky čokolády. Poháry uchováváme v lednici

  3. Smetanovo-čokoládový pohár podáváme k různým svátečním příležitostem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!