Krémová rajčatová polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce olej sůl 2 ks paprika 1 ks cibule 3 ks rajče 1 ks feferonka 1 lžíce hladká mouka 150 ml zakysaná smetana citronová šťáva mletá sladká paprika
Postup Krémová rajčatová polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme. Papriky nakrájíme na nudličky, větší rajčata na kousky. Cibuli a feferonku nasekáme.
Cibuli pokrájíme a osmahneme na oleji. Přidáme papriky. Až začnou zlátnout, přihodíme rajčata. Osolíme, okořeníme a jen mírně podlijeme. Vše dusíme asi 10 minut, pak rozmělníme ponorným mixérem. Do krémové rajčatové omáčky přilijeme smetanu, v níž jsme rozmíchali mouku a necháme zhoustnout. Podle chuti polévku okyselíme nebo přisolíme.
Krémovou rajčatovou polévku podáváme teplou nebo studenou.