Krémová rajčatová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce olej
sůl
2 ks paprika
1 ks cibule
3 ks rajče
1 ks feferonka
1 lžíce hladká mouka
150 ml zakysaná smetana
citronová šťáva
mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Papriky nakrájíme na nudličky, větší rajčata na kousky. Cibuli a feferonku nasekáme.

  2. Cibuli pokrájíme a osmahneme na oleji. Přidáme papriky. Až začnou zlátnout, přihodíme rajčata. Osolíme, okořeníme a jen mírně podlijeme. Vše dusíme asi 10 minut, pak rozmělníme ponorným mixérem. Do krémové rajčatové omáčky přilijeme smetanu, v níž jsme rozmíchali mouku a necháme zhoustnout. Podle chuti polévku okyselíme nebo přisolíme.

  3. Krémovou rajčatovou polévku podáváme teplou nebo studenou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!