Krémová polévka ze sušených hříbků recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

100 g máslo
1 dl smetana
sůl, pepř
2 lžíce hladká mouka
3 dl drůbeží vývar
300 g čerstvé hříbky
2 lžíce sušené hříbky
boquet garni
jemné bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Z másla a mouky připravíme jíšku, kterou zalijeme vývarem a dobře provaříme s částí sušených hub. Vaříme zvolna, postupně dochutíme solí, pepřem, přidáme koření boquet garni

  2. V další nádobě orestujeme očištěné a nakrájené houby, na které scedíme provařený základ a jen lehce prohřejeme

  3. Smetanu ochutíme lehce solí a nasekanými bylinkami a plníme do šlehačkové nádoby. Ze zbylých sušených hub připravíme v mixeru jemný pudr, který ještě prosejeme přes jemné sítko

  4. Krémovou polévku ze sušených hříbků servírujeme v nahřátých šálcích s bylinkovou šlehanou smetanou a houbovým pudrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!