Krémová kyselka s koprem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
2 ks vejce
2-3 lžíce ocet
4 ks brambory
2 dkg mléko
150 g žampiony
1-2 ks bobkový list
1 špetka mletý pepř
1 svazek čerstvý kopr
1 kelímek smetana 33%

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, dáme je vařit do osolené vody s bobkovým listem.

  2. Jakmile jsou brambory uvařené, zahustíme vývar moukou rozkvedlanou ve 2 dl plnotučného mléka, přivedeme k varu, až polévka vře, přidáme 2 vejce, která přiléváme po větších dílech, aby v polévce byly vaječné kousky. Na závěr polévku zjemníme smetanou a přivedeme opět k varu, opepříme, přidáme nasekaný kopr, případně pažitku. Do částečně vychladlé kyselky přidáme podle chutí ocet.

  3. Někdy do krémové kyselky přidávám zároveň s brambory i několik nadrobno nakrájených žampionů.

  4. Krémovou kyselku s koprem podáváme podle chuti, můžeme přikusovat libovolné pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!