Králík zapečený se sýrem a smetanou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.3 kostky máslo
200 g eidam
1 ks králík
1 kelímek smetana ke šlehání
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
na obalení
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Králíka naporcujeme, osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a naskládáme do máslem vymazaného pekáče. Na každou porci dáme kousek másla, maso podlijeme a přiklopené pečeme téměř do změknutí.

  2. Když je maso téměř měkké, posypeme nastrouhaným sýrem, zalijeme smetanou a pečeme již odkryté, dokud nám sýr nezčervená. Sýr, mouka, smetana a máslo nám vytvoří výbornou hustou omáčku.

  3. Nejvhodnější přílohou ke králíkovi se sýrem a smetanou jsou vařené brambory.

  4. Čím více sýra dáte, tím lépe. Pokud máte velkého králíka (z vlastního chovu), použijte klidně 2 smetany.

  5. Recept se dá použít i na kuřecí maso nebo stehna.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!