Kuře s nádivkou z uzeniny recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžíce olej
sůl
1 plátek máslo
1 ks cibule
vegeta
1 dl bílé víno
1 lžíce olivový olej
1 lžíce sójová omáčka
1 - 2 dl voda na podlití
100 - 150 g poličan
1,5 lžička koření na kuře
1 lžička sušený celer
1/2 směs mražené zeleniny (mrkev, hrášek)

Postup přípravy receptu

  1. Celé kuře dobře omyjeme, osušíme a zvenčí potřeme směsí vymíchanou z oleje a koření na kuře. Kuře uložíme do většího pekáčku

  2. Na hluboké pánvi rozehřejeme lžíci oleje a osmahneme na něm nahrubo nakrájenou cibuli. Pak přisypeme hrášek s mrkví a orestujeme. Podlijeme bílým vínem a zprudka necháme vysmahnout. Podle chuti osolíme, ovegetujeme, ocelerujeme a zakápneme sójovkou. Když máme víno téměř odpařené, přidáme na kostičky nakrájenou uzeninu a krátce prohřejeme

  3. Zeleninovo-uzeninovou směsí kuře naplníme a zbytek rozložíme kolem kuřete. Podlijeme vodou, přiklopíme a dáme péct do silně vyhřáté trouby. Pečeme asi 35 - 45 minut, sem tam kuře polijeme šťávou. Pak odklopíme, maso překryjeme plátkem másla a dopečeme doměkka a dokřupava

  4. Kuře s nádivkou po upečení naporcujeme, dáme na talíře a podáváme s tatarkou, zeleninovou oblohou a hranolky nebo jinak upravenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!