Kuře s nádivkou z uzeniny recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 lžíce olej sůl 1 plátek máslo 1 ks cibule vegeta 1 dl bílé víno 1 lžíce olivový olej 1 lžíce sójová omáčka 1 - 2 dl voda na podlití 100 - 150 g poličan 1,5 lžička koření na kuře 1 lžička sušený celer 1/2 směs mražené zeleniny (mrkev, hrášek)
Postup Kuře s nádivkou z uzeniny
Postup přípravy receptu
-
Celé kuře dobře omyjeme, osušíme a zvenčí potřeme směsí vymíchanou z oleje a koření na kuře. Kuře uložíme do většího pekáčku
Na hluboké pánvi rozehřejeme lžíci oleje a osmahneme na něm nahrubo nakrájenou cibuli. Pak přisypeme hrášek s mrkví a orestujeme. Podlijeme bílým vínem a zprudka necháme vysmahnout. Podle chuti osolíme, ovegetujeme, ocelerujeme a zakápneme sójovkou. Když máme víno téměř odpařené, přidáme na kostičky nakrájenou uzeninu a krátce prohřejeme
Zeleninovo-uzeninovou směsí kuře naplníme a zbytek rozložíme kolem kuřete. Podlijeme vodou, přiklopíme a dáme péct do silně vyhřáté trouby. Pečeme asi 35 - 45 minut, sem tam kuře polijeme šťávou. Pak odklopíme, maso překryjeme plátkem másla a dopečeme doměkka a dokřupava
Kuře s nádivkou po upečení naporcujeme, dáme na talíře a podáváme s tatarkou, zeleninovou oblohou a hranolky nebo jinak upravenými brambory.