Králík v těstíčku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce olej
sůl
5 lžic voda
1 ks bílek
100 g hladká mouka
králičí maso
0.5 ks citron (šťáva)
plátky citronu

Postup přípravy receptu

  1. Na tento recept budeme potřebovat vykoštěné maso ze hřbetu a stehen králíka.

  2. Z mouky, 3 lžic oleje, 5 lžic vody a špetky soli umícháme tekuté těstíčko, které necháme asi 2 hodiny odpočinout.

  3. Maso z králíka nakrájíme na tenké plátky, osolíme, potřeme marinádou zhotovenou ze šťávy 1/2 citronu a 1 lžíce oleje a uložíme na 2 hodiny do chladničky.

  4. Krátce před fritováním přimícháme do připraveného těstíčka sníh z 1 bílku. Plátky králíka v tomto těstíčku namočíme a fritujeme v oleji dozlatova. Porce necháme okapat a upravíme na mísu. Zdobíme dílky citronu.

  5. Můžeme také podávat jako hlavní chod s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!