Králík v těstíčku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce olej sůl 5 lžic voda 1 ks bílek 100 g hladká mouka králičí maso 0.5 ks citron (šťáva) plátky citronu
Postup Králík v těstíčku recept
Postup přípravy receptu
-
Na tento recept budeme potřebovat vykoštěné maso ze hřbetu a stehen králíka.
Z mouky, 3 lžic oleje, 5 lžic vody a špetky soli umícháme tekuté těstíčko, které necháme asi 2 hodiny odpočinout.
Maso z králíka nakrájíme na tenké plátky, osolíme, potřeme marinádou zhotovenou ze šťávy 1/2 citronu a 1 lžíce oleje a uložíme na 2 hodiny do chladničky.
Krátce před fritováním přimícháme do připraveného těstíčka sníh z 1 bílku. Plátky králíka v tomto těstíčku namočíme a fritujeme v oleji dozlatova. Porce necháme okapat a upravíme na mísu. Zdobíme dílky citronu.
Můžeme také podávat jako hlavní chod s bramborovou kaší.