Králík v majonézové marinádě recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička sůl
2 lžíce majonéza
2 dl voda
1 ks králík
3 lžičky grilovací koření
2 lžíce olivový olej
1 lžička drcený kmín
3 lžičky čerstvá petrželka
1 lžíce ostrá hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Na marinádu smícháme všechno koření, majonézu, olej a hořčici, až se ingredience spojí. Jako náhradu za grilovací koření lze použít sladkou a pálivou papriku v kombinaci s kořením na králíka.

  2. Králíka rozporcujeme, mírně osolíme, potřeme marinádou a uložíme na pekáček nebo do misky. Naloženého králíka necháme marinovat aspoň 2 hodiny či do druhého dne.

  3. Na pekáči podlijeme králíka v majonézové marinádě 2 dl vody a dáme péci na 200 °C do vyhřáté trouby. Přikryté pečeme asi 1 hodinu, potom odkryjeme, poléváme výpekem a necháme opékat asi další půl hodiny.

  4. Králíka v majonézové marinádě podáváme s vařenými nebo opečenými brambory. Doplníme sezónní zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!