Králík se zeleninou na smetaně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce máslo
1 ks cibule
1 ks celer
1 ks mrkev
1 ks petržel
1 ks králík
250 ml zakysaná smetana
0 lžiček mletý zázvor
podle chuti
sůl
citronová šťáva
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
podle potřeby
2 lžíce hladká mouka
zeleninový vývar

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev, petržel, celer a cibuli očistíme podle potřeby, nastrouháme nebo nasekáme nadrobno a osmažíme na másle.

  2. Naporcované králičí maso potřeme mletou paprikou, vložíme k zelenině, přikryjeme a dusíme do změknutí. Průběžně podléváme vývarem a promícháme. Měkké králičí kousky zahustíme smetanou, ve které jsme rozmíchali trochu mouky. Dochutíme solí, pepřem, zázvorem a citronovou šťávou.

  3. Králíka se zeleninou na smetaně můžeme podávat s knedlíky, ale záleží na naší chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!