Králík s hořčicí a tymiánem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 dkg máslo
2 snítky tymián
100 ml bílé víno
1 lžíce plnotučná hořčice
2 lžíce hladká mouka
25 dkg cherry rajčata
100 ml zeleninový vývar z kostky
2 ks králičí hřbet
podle chuti
sůl
drcený černý pepř
na ozdobu
petrželka
tymián

Postup přípravy receptu

  1. Králičí hřbety očistíme, omyjeme a osušíme. Maso rozdělíme na menší porce, které dle chuti osolíme a okořeníme drceným pepřem.

  2. Tymián opereme, osušíme nebo vytřepeme, lístečky pak otrháme od stonků a nasekáme.

  3. Na marinádu smícháme v misce bílé víno se zeleninovým vývarem. Přidáme 2 lžíce hladké mouky a vidličkou rozšleháme. Směs dochutíme lžící hořčice a nakonec vmícháme lístky tymiánu.

  4. Porce králíka vložíme do pekáčku potřeme marinádou. Přidáme máslo nakrájené na kousky. Maso potom podlijeme trochou vody a v troubě vyhřáté na 190 °C pečeme asi 60 minut. Během pečení ještě přeléváme porce králíka výpekem a zbylou marinádou.

  5. Zhruba 10 minut před koncem pečení přidáme do pekáčku omytá a napůl překrojená rajčata.

  6. Králíka podáváme přímo pekáčku nebo v zapékací míse, kterou položíme na dřevěné prkénko. Králíka s hořčicí ozdobíme snítkou tymiánu a lístky hladké petrželky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!