Králík s buráky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3-4 lžičky olej
sůl
1 ks pórek
1 ks červená paprika
600 g králičí hřbet (bez kosti)
2 ks chilli paprička (sušená)
100 g loupané burské oříšky
marináda
sůl
1 ks vejce
2 lžičky solamyl
0.5 lžičky cukr krupice
2 lžíce bílé víno
mletý pepř
2 lžíce sójová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Králičí hřbet nakrájíme na kostičky. Vejce smícháme se solamylem, sójovou omáčkou i vínem a ochutíme cukrem, solí a pepřem. Do připravené marinády naložíme králíka a necháme ho do druhého dne marinovat.

  2. Očištěný pórek nakrájíme na nudličky. Papriku zbavíme zrníček a spolu s chilli papričkami nakrájíme na kostičky.

  3. Na rozehřátém oleji marinované maso ze všech stran opečeme. Přisypeme burské oříšky, nakrájený pórek i papriku a vše krátce orestujeme. Dochutíme solí a produsíme, vytvoří se nám šťáva.

  4. Králíka s buráky podáváme s dušenou nebo vařenou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!