Králík pečený v těstíčku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks vejce 0.3 l mléko 4 porce králík 20 dkg polohrubá mouka podle chuti sůl koření na králičí maso
Postup Králík pečený v těstíčku recept
Postup přípravy receptu
-
Porce králíka osolíme a okořeníme kořením na králičí maso. Pokapeme olejem a necháme asi dvě hodiny uležet.
Mezitím si připravíme těstíčko. Smícháme polohrubou mouku, vejce, mléko a sůl a vypracujeme těsto, které je maličko hustší než palačinkové. Do těsta také můžeme přidat koření na králičí maso podle chuti.
Naloženého králíka orestujeme na rozpáleném oleji po obou stranách, naskládáme do vymaštěného pekáčku a zalijeme těstíčkem. Maso by mělo být potopené. Králíka v těstíčku pečeme v troubě předehřáté asi na 180 °C přibližně jednu hodinu.
Jednotlivé porce králíka v těstíčku vykrájíme z pekáčku, přendáme na talíře a podáváme s libovolnou zeleninou nebo zeleninovým salátem.