Králík pečený s hořčicí a pálenkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžičky sůl
70 g máslo
8 cl koňak
1 lžíce plnotučná hořčice
1 ks zadní králičí maso

Postup přípravy receptu

  1. Králíka odblaníme, osolíme a potřeme plnotučnou hořčicí.

  2. Králíka vložíme na pekáč na rozehřáté máslo, pečeme ho a přeléváme vytvořenou šťávou. Když je maso měkké, vyndáme králíka z pekáče a přendáme ho na mísu. Králíka přelijeme šťávou a koňakem, potom koňak zapálíme a necháme krátce vyhořet alkohol.

  3. Králíka pečeného s hořčicí a pálenkou podáváme s bramborovým knedlíkem nebo s brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!