Králík pečený s hořčicí a pálenkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžičky sůl 70 g máslo 8 cl koňak 1 lžíce plnotučná hořčice 1 ks zadní králičí maso
Postup Králík pečený s hořčicí a pálenkou recept
Postup přípravy receptu
-
Králíka odblaníme, osolíme a potřeme plnotučnou hořčicí.
Králíka vložíme na pekáč na rozehřáté máslo, pečeme ho a přeléváme vytvořenou šťávou. Když je maso měkké, vyndáme králíka z pekáče a přendáme ho na mísu. Králíka přelijeme šťávou a koňakem, potom koňak zapálíme a necháme krátce vyhořet alkohol.
Králíka pečeného s hořčicí a pálenkou podáváme s bramborovým knedlíkem nebo s brambory.