Králík pana Svobody recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks cibule
0 ks celer
2 ks mrkev
podle chuti
1 špetka sůl
1 špetka tymián
1 lžička podravka
5 listů bobkový list
10 kuliček nové koření
1 špetka kari koření
2 lžíce mletá sladká paprika
8 kuliček celý černý pepř
2 lžičky staročeské koření
1 lžička mletá pálivá paprika
podle potřeby
2 lžíce sádlo
1 hrnek voda na podlití

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli, celer a mrkev očistíme a nakrájíme nadrobno. Králíka naporcujeme, osolíme a naložíme s cibulí, celerem, mrkví, novým kořením, pepřem a bobkovým listem. Králíka dáme do chladu na 2 dny odležet.

  2. Remosku vymažeme sádlem, na dno dáme zeleninu, králičí maso, staročeské koření, mleté papriky, chilli koření, tymián a trochu podravky. Králíka pana Svobody pečeme 3/4 hodiny z jedné strany, obrátíme a poté dopečeme doměkka. Celkem pečeme asi 2 hodiny a podléváme převařenou vodou.

  3. Králíka pana Svobody podáváme s přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!