Králík na víně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

40 g slanina
100 g olej
2 ks cibule
1 ks králík
bobkový list
nové koření
2 dl červené víno
1 lžíce hladká mouka
pepř a sůl

Postup přípravy receptu

  1. Králíka rozdělíme na porce. Pamatujeme přitom nato, že se maso speče a ubyde na objemu. Jednotlivé porce prosolíme a propepříme.

  2. V hrnci osmahneme na oleji na jemné plátky nakrájenou slaninu, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a porce králíka, které ze všech stran osmahneme.

  3. Opečené maso oprášíme moukou, doplníme asi 2 bobkové listy, pár kuliček nového koření, zalijeme vínem a pečeme v troubě bez poklice doměkka. Během pečení podlijeme podle potřeby červeným vínem nebo vývarem a přeléváme vypečenou šťávou.

  4. Nakonec omáčku zjemníme kouskem másla.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!