Králík na víně recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 40 g slanina 100 g olej 2 ks cibule 1 ks králík bobkový list nové koření 2 dl červené víno 1 lžíce hladká mouka pepř a sůl
Postup Králík na víně recept
Postup přípravy receptu
-
Králíka rozdělíme na porce. Pamatujeme přitom nato, že se maso speče a ubyde na objemu. Jednotlivé porce prosolíme a propepříme.
V hrnci osmahneme na oleji na jemné plátky nakrájenou slaninu, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a porce králíka, které ze všech stran osmahneme.
Opečené maso oprášíme moukou, doplníme asi 2 bobkové listy, pár kuliček nového koření, zalijeme vínem a pečeme v troubě bez poklice doměkka. Během pečení podlijeme podle potřeby červeným vínem nebo vývarem a přeléváme vypečenou šťávou.
Nakonec omáčku zjemníme kouskem másla.