Králík na hořčici, zelenině a slanině recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 ks cibule
0.5 ks celer
1 lžička tymián
100 g sádlo
1 lžička rozmarýn
2 ks mrkev
2 ks petržel
1 ks králík
3 ks bobkový list
1-2 dl bílé víno
150-200 g anglická slanina
mletý černý pepř
100 g dijónská hořčicová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Králíka naporcujeme na střední kousky. Osolíme jej a opepříme a na sádle na pánvi opečeme. Zeleninu i cibuli nakrájíme nahrubo a dáme na pekáč.

  2. Opečené maso potřeme hořčičnou omáčkou hellman´s a vložíme do pekáče na zeleninu. Přidáme bobkový list, tymián a rozmarýn. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a přidáme také na pekáč. Podlijeme výpekem z masa, přidáme trochu vody, víno a ve středně rozehřáté troubě pečeme králíka na hořčici, zelenině a slanině asi 50 minut. Občas podlijeme.

  3. Na talíři obkládáme králíka zeleninou se slaninou, přeléváme šťávou. Králíka na hořčici, zelenině a slanině podáváme s bramborovým knedlíkem nebo s vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!