Králík na hořčici, zelenině a slanině recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 2 ks cibule 0.5 ks celer 1 lžička tymián 100 g sádlo 1 lžička rozmarýn 2 ks mrkev 2 ks petržel 1 ks králík 3 ks bobkový list 1-2 dl bílé víno 150-200 g anglická slanina mletý černý pepř 100 g dijónská hořčicová omáčka
Postup Králík na hořčici, zelenině a slanině recept
Postup přípravy receptu
-
Králíka naporcujeme na střední kousky. Osolíme jej a opepříme a na sádle na pánvi opečeme. Zeleninu i cibuli nakrájíme nahrubo a dáme na pekáč.
Opečené maso potřeme hořčičnou omáčkou hellman´s a vložíme do pekáče na zeleninu. Přidáme bobkový list, tymián a rozmarýn. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a přidáme také na pekáč. Podlijeme výpekem z masa, přidáme trochu vody, víno a ve středně rozehřáté troubě pečeme králíka na hořčici, zelenině a slanině asi 50 minut. Občas podlijeme.
Na talíři obkládáme králíka zeleninou se slaninou, přeléváme šťávou. Králíka na hořčici, zelenině a slanině podáváme s bramborovým knedlíkem nebo s vařenými brambory.