Slaný cizrnový koláč recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
2 - 3 špetky sůl
2 ks vejce
1 lžíce petrželka
1 dl mléko
1 ks citron
300 g cizrna
2 lžíce olivový olej
1 kelímek zakysaná smetana
1 lžička mletý kmín
250 g čerstvý sýr
2 - 3 špetky mletý černý pepř
1 balíček křehké těsto na koláč v plátu

Postup přípravy receptu

  1. Cizrnu namočíme přes noc. Další den vodu slijeme a cizrnové kuličky společně s česnekem, solí, pepřem, kmínem a šťávou z celého citronu rozmixujeme na kaši. Nakonec zašleháme olivový olej a nasekanou petrželku. Cizrnovou kaši promícháme se zakysanou smetanou

  2. Koupené těsto v plátu (může být i listové) dáme do kulaté formy s vyšším okrajem. Dno propícháme vidličkou, vyložíme cizrnovou náplní, poklademe čerstvým sýrem a zalijeme vejci rozšlehanými s mlékem a trochou soli

  3. Slaný cizrnový koláč vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme, dokud nejsou okraje těsta zlatavé

  4. Slaný cizrnový koláč po upečení nakrájíme na trojúhelníčky a podáváme jako slanou chuťovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!