Slaný chlebový dort recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1 ks česnek
1 díl máslo
1 ks pórek
1 ks mrkev
1 balíček olivy
1 ks okurka
30 dkg vysočina
30 dkg anglická slanina
1 ks kremžská horčice
1 ks tavený sýr
4 ks vejce natvrdo
2 balíčky plátkový sýr
2 ks pomazánkové máslo
250 g cherry rajče
2 ks toustový chléb

Postup přípravy receptu

  1. Vyložíme dortovou formu mikrotenem pro snadnější vyklopení korpusu. Slepíme vždy dva plátky toustového chleba česnekovou pomazánkou a vkládáme do formy. Mám formu velkou 32 cm a skládám je nejprve do kříže z celých plátků a pak další dva plátky rozkrajuji s mírným zaoblením horní strany a vložím do rohů. Pak vrchní vrstvu namažu kremžskou hořčicí a pokladu anglickou slaninou

  2. Na to dáme jednu vrstvu plátů chleba. Další vrstva je máslová a pokladená salátovou okurkou. Opět je vrstva chleba a poslední promazání je opět česnekovou pomazánkou a vrchní vrstva je opět chlebová. Korpus přikryjeme mikrotenem, aby vršek neokoral, a dáme i s formou na asi 2 hodiny do lednice na ztuhnutí. Pak korpus vyklopíme na talíř. Celý dort kolem dokola pomažeme zbylou česnekovou pomazánkou. Chlebový korpus ozdobíme podle chuti a fantazie

  3. Slaný chlebový dort necháme ztuhnout v lednici a můžeme podávat. Na ozdobu lze použít co kdo má rád.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!