Slaný chlebový dort recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 1 ks česnek 1 díl máslo 1 ks pórek 1 ks mrkev 1 balíček olivy 1 ks okurka 30 dkg vysočina 30 dkg anglická slanina 1 ks kremžská horčice 1 ks tavený sýr 4 ks vejce natvrdo 2 balíčky plátkový sýr 2 ks pomazánkové máslo 250 g cherry rajče 2 ks toustový chléb
Postup Slaný chlebový dort
Postup přípravy receptu
-
Vyložíme dortovou formu mikrotenem pro snadnější vyklopení korpusu. Slepíme vždy dva plátky toustového chleba česnekovou pomazánkou a vkládáme do formy. Mám formu velkou 32 cm a skládám je nejprve do kříže z celých plátků a pak další dva plátky rozkrajuji s mírným zaoblením horní strany a vložím do rohů. Pak vrchní vrstvu namažu kremžskou hořčicí a pokladu anglickou slaninou
Na to dáme jednu vrstvu plátů chleba. Další vrstva je máslová a pokladená salátovou okurkou. Opět je vrstva chleba a poslední promazání je opět česnekovou pomazánkou a vrchní vrstva je opět chlebová. Korpus přikryjeme mikrotenem, aby vršek neokoral, a dáme i s formou na asi 2 hodiny do lednice na ztuhnutí. Pak korpus vyklopíme na talíř. Celý dort kolem dokola pomažeme zbylou česnekovou pomazánkou. Chlebový korpus ozdobíme podle chuti a fantazie
Slaný chlebový dort necháme ztuhnout v lednici a můžeme podávat. Na ozdobu lze použít co kdo má rád.